Auteurs voor Australië

In februari verschijnt de verhalenbundel Auteurs voor Australië, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan het WWF voor het getroffen Australië. De bundel bestaat uit tien romantische verhalen en één gedicht, die allemaal als thema brandweer, Australië en/of klimaatsverandering hebben. Aan de bundel werkten belangeloos tien auteurs, drie redacteuren, een persklaarmaker, twee vormgevers, een marketeer en een illustratiebureau mee, onder leiding van young-adult auteur Oli Veyn. Ik ben ontzettend trots dat ook ik deel mag uitmaken van dit bijzondere project!


Initiatiefnemer Oli Veyn

Ik had al een verhaal met een brandweerman gepubliceerd in de diversity-bundel van Dutch Venture Publishing. Het verhaal was eenvoudig aan te passen waardoor het zich nu afspeelt in Australië en de nieuwe titel Waakvlam kreeg. Het is een romantisch verhaal over een gevallen beschermengel en de liefde voor haar beschermeling die een Australische brandweerman is. Op 11 januari plaatste ik een bericht op Facebook met de vraag wie er ook een verhaal had liggen en wie er interesse had in het samenstellen van een bundel. Binnen twee dagen had ik tientallen enthousiaste reacties terug en konden we beginnen. De samenwerking is echt geweldig. Iedereen werkt belangeloos mee en door de diverse achtergronden en disciplines hebben we echt een kwaliteitsbundel kunnen samenstellen, met een duidelijk thema en prachtige illustraties. Alle opbrengst gaat naar het Wereld Natuurfonds en we hopen natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen deze bundel gaan kopen.


Brandend verlangen en Vurige passie

Toen Oli Veyn me benaderde voor dit project met de vraag of ik niet een verhaal klaar had liggen dat aansloot bij dit thema, moest ik meteen denken aan mijn iTunes bestseller Brandend verlangen. Ik heb het voorgelegd aan mijn uitgever Tinteling Romance en kreeg onmiddellijk toestemming om het verhaal hiervoor te gebruiken. Ik vond het verhaal goed passen bij het thema, aangezien Desiré in Brandend verlangen hulp krijgt van een knappe brandweerman als ze zichzelf heeft buitengesloten, waarna ze op zoektocht gaat langs alle brandweerposten in Utrecht om hem te vinden. Vurige passie, wat ik later als een soort follow up voor een website schreef, komt ook in de bundel te staan.


Over de bundel

Meer dan twintig auteurs stuurden een verhaal in voor de bundel. Genoeg animo dus én genoeg materiaal om een bundel mee samen te stellen. Het was een strenge selectie, vertelt initiatiefnemer Oli Veyn. Omdat we zo weinig tijd hadden, zochten we verhalen die minimale redactie nodig hadden, daarnaast moest er een zekere samenhang tussen de verhalen zijn, zodat we de bundel goed in de markt kunnen zetten en het één geheel werd. Na de selectierondes bleven uiteindelijk tien auteurs over: Lily Frank (Dronten), Johan Klein Haneveld (Delft), Marceline de Waard (Schiedam), Sandra Ringoot (Asse, België), Jacodine van de Velde (Westkapelle), Steffi de Neef (Asse, België), Kyra Mind (Limburg), Sanne Hillemans (Amsterdam), Mickey Meijer (Limburg) en Oli Veyn (Tilburg). Het is een mooi, afwisselend geheel geworden, aldus Oli. Langere en korte verhalen met boeiende verhaallijnen, een prachtig gedicht en een moeder en dochter die samen in de bundel staan. Ook leuk dat de auteurs en bijdragers overal vandaan komen. Het zijn gebundelde krachten uit zowel Nederland als België. Chinouk Thijssen maakte alle verhalen persklaar, waarna redacteuren Natascha de Vries  van Limpt en Anya van der Gracht de verhalen redigeerden. Coen de Kort was verantwoordelijk voor het vormgeven en het opmaken van het papieren boek, Sanne Hillemans voor het ebook. Dimitri Balcaen ontwierp het logo, met een link naar de bekende Australische verkeersborden, en ontwerp- en illustratiebureau Bonte Raaf maakte het prachtige omslag en voor elk verhaal een bijpassende illustratie. Tom Smits ontwierp de boekenleggers en het promotiemateriaal. Dutch Venture Publishing sponsort een deel van de drukkosten, PrintForce werkt mee aan een snelle en goedkope levering van de boeken en het Wereld Natuur Fonds neemt eind februari de bundel op in de webshop.


Opbrengsten naar WWF

Australië kampte eind 2019 en begin 2020 met de meest verwoestende branden uit de geschiedenis. Er werd een gebied ter grootte van ruim twee keer Nederland in de as gelegd en er kwamen zevenentwintig mensen en naar schatting één miljard dieren om in de vlammen. De opbrengsten van de bundel gaan allemaal naar WWF, die met donaties bomen plant in kritiek leefgebied voor koalas, noodhulp en medicijnen biedt aan gewonde koalas en helpt om bestaande bossen en de dieren die er leven te beschermen.


Exemplaar bemachtigen

Ben je inmiddels benieuwd naar deze verhalenbundel? Meer informatie over dit project, links om een exemplaar te bemachtigen en het laatste nieuws zijn te vinden via auteursvooraustralie.wordpress.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s