Hoe karakters jouw eigen leven soms beïnvloeden…

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik ben begonnen aan een nieuw schrijfproject. Een verhaal over een scooter roadtrip van Flevoland naar Drenthe. Vandaag vertel ik jullie iets meer over de twee hoofdpersonages. En hoe ze mijn eigen leven hebben beïnvloed de afgelopen week.

Merel en Danique

Mijn nieuwe boek gaat over twee vriendinnen, Merel en Danique. Merel heeft net een maandje daarvoor een jongen leren kennen via Tinder en ze appen nu sinds een maandje de hele dag door met elkaar. Dan, op een donderdagavond, stoppen de appjes ineens. Zomaar. Zonder aankondiging of hints die wijzen op een breuk. Merel wil weten wat er aan de hand is en ze vraagt of Danique samen met haar op de scooter naar Drenthe wil om uit te zoeken waarom Joep niet meer reageert. Een reis die voor beiden grote impact zal hebben.


Scooter

Het idee voor dit verhaal ontstond, zoals ik in mijn vorige blog al zei, in de tijd dat ik zelf een scootertje had. Door het schrijven aan dit verhaal waande ik me weer helemaal op mijn eigen Nel. Het borrelde dusdanig, dat ik afgelopen week zelf weer een scootertje heb gekocht, Kym. Dat was dus de eerste manier waarop Merel en Danique mijn eigen leven hebben beïnvloed.


Touren

Met Nel was de langste tocht die ik heb gemaakt een rit van Lelystad naar Almere. Verder vooral van Dronten naar Lelystad. Nu ik aan het schrijven ben over een tocht van Flevoland naar Drenthe, merk ik dat ik ook gemakkelijk op de scooter stap voor langere afstanden. Zo ben ik afgelopen week al een keer heen en weer geweest naar Harderwijk op de scooter. Het had zelfs niet veel gescheeld of ik was vandaag vanuit Dronten op Kym naar Deventer gereden voor de Boekenmarkt! Maar ik ben vannacht tante geworden van een prachtig nichtje, dus ik ben toch maar lekker thuis gebleven. 😉 Bedankt Merel, dat je me hebt laten inzien dat je overal met de scooter kunt komen, als je er maar tijd voor incalculeert!


Piercing

Schrijvers zullen dit vast wel herkennen: vaak geef je je personages kenmerken die je stiekem zelf ook wel zou willen hebben. Bij het creëren van het personage van Danique betrapte ik mezelf erop dat ik haar een neuspiercing gaf. Die heb ik altijd al erg mooi gevonden. Toen ik een jaar of twaalf was en Mel C. met een ringetje door haar neus zag optreden met de andere Spice Girls, was ik verkocht en wilde ik er ook eentje. Mijn ouders reageerden minder enthousiast. Reacties van mijn omgeving zijn heel lang de reden geweest dat ik het toch maar niet heb gedaan. Maar toen ik Danique voor me zag met haar neuspiercing, begon het bij mij ook weer te kriebelen. Ik dacht terug aan 2016, de laatste keer dat ik het serieus overwoog. Toen heb ik uiteindelijk geen neuspiercing genomen, maar ben ik gegaan voor een iets braver ringetje bovenin mijn oorschelp. Maar deze keer niet. Ik overlegde met mijn werk, besprak het met mijn vriend en maakte een afspraak bij Leonies Piercingshop in Harderwijk. Dus dankjewel, Danique. Jij maakte dat ik dapper genoeg werd om het toch te doen!


Ben jij ook wel eens beïnvloed door personages? Personages die je zelf hebt verzonnen of personages uit andere boeken?

2 gedachtes over “Hoe karakters jouw eigen leven soms beïnvloeden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s