Scooter roadtrip: nieuw project

Precies een week geleden begon het te kriebelen. Mijn lopende schrijfproject staat momenteel stil, maar ik had wel zin om te schrijven. Een ouder idee borrelde weer bij me naar boven en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Hieronder vertel ik jullie er meer over!

Een scooter

Vorig jaar maart hield mijn Polo het voor gezien. Ik had geen geld voor de dure reparatie en ook niet voor een nieuwe auto. Om toch mobiel te blijven, kocht ik via Marktplaats een tweedehands scootertje. Een knalrode Benelli, met helm, van een meisje dat wilde sparen voor haar eerste auto. Vanaf de eerste seconde was ik verkocht. Niet alleen om de kleur, maar scooterrijden bleek echt mijn ding te zijn. Ik genoot ervan om ermee te touren. Ik genoot er zelfs van om gewoon heen en weer naar mijn werk te rijden!


Touren door de natuur

Op een dag besloot ik om van Lelystad naar Almere te rijden. Op de scooter. Ik wist dat het natuurgebied Oostvaardersplassen beide steden verbindt, dus ik besloot om hier lekker doorheen te rijden. Een fijn besluit, want het was heerlijk. De zon scheen, de weg was afwisselend en mijn route voerde langs prachtige plekjes. Op dat moment besloot ik dat ik het in een verhaal wilde verwerken. Er is al over van alles geschreven, zoals roadtrips naar verre, exotische oorden, maar ik ben zelf nog niets tegen gekomen over een roadtrip op een scooter door eigen land.


Afscheid van Nel

Helaas hield Nel, zoals ik mijn beestje gedoopt had, er in september mee op. De uitlaat had het begeven en reparatie zou veel geld kosten. Inmiddels had ik ook ontdekt dat er geen originele onderdelen meer te krijgen waren voor deze scooter en dat de metertjes het vrijwel allemaal niet meer deden (jep, ook een keer zonder benzine gestaan), dus investeren in Nel zou erg onverstandig zijn. Met pijn in mijn hart moest ik afscheid van haar nemen.


Het nieuwe project

Het verhaalidee bleef kriebelen, tot ik ongeveer een week geleden achter de computer kroop en het zaadje liet ontkiemen tot een gedegen verhaalplan. Begin deze week ben ik begonnen met schrijven en de woorden schieten uit me op het “papier”. Gisteren schreef ik het vijfde hoofdstukje af en dat betekent dat ik nu ongeveer 12,5% van het verhaal heb geschreven! Ik merk dat ik het heerlijk vind om weer op de scooter te kruipen, al is het alleen maar in mijn hoofd. Door informatie te zoeken over de te nemen route, in te zoomen op de satelietbeelden van Google Maps en Google Streetview, waan ik me helemaal op deze trip. Ook ontdek ik zelf bijzondere nieuwe plekjes op plaatsen die ik dacht al goed te kennen. Kortom: ik beleef de reis zelf intens tijdens het schrijven.


Kym

Toen mijn vriend dan ook voorstelde om in onze vakantie niet op reis te gaan, maar van het geld twee brommertjes te kopen en dagtripjes daarmee te gaan maken, begon mijn hart sneller te slaan. Gisteren heb ik mijn tweede tweedehands scooter gekocht. Een Kymco Agility deze keer, die ik Kym heb gedoopt. Ze is blauw, niet helemaal mijn favoriete kleur, maar er zit wel een toffe sticker op van Cookie Monster!


Nu wordt het schrijven over een scooterroadtrip vast nog vele malen leuker, want nu kan ik ook field research gaan doen deze zomer 😉 Wordt zeker vervolgd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s