Het Young Adult Event Almere

Marijke F. Jansen / Lily Frank

Vandaag was ik als Marijke F. Jansen te gast bij het Young Adult Event Almere, maar stiekem ben ik ook een beetje als Lily gegaan. Ben je nieuwsgierig naar mijn terugblik? Je leest hem hieronder!

Rustig begin

Het Young Adult Event Almere begon om elf uur. Je kon echter merken dat nog niet iedereen op dat tijdstip al wakker was, want het begon rustig. Maar gaandeweg werd het langzaamaan wat drukker.


Bianca van Bibi Books en ik

Oude bekenden

Een van de dingen die ik altijd zo leuk vind aan dit soort evenementen, zijn de oude bekenden die er steevast rondlopen. Zo zag ik meteen bij aanvang Emmy van Ruijven van de boekenblog Zon en Maan en de webshop Letters & Lights. Het was alweer even geleden dat ik haar had gezien, dus we hebben kort even bij gekletst. Ook Bianca van Bibi Books en Lisette kwamen even kletsen en vlak voor ze naar huis zou gaan, kwam Chinouk Thijssen nog heel lief even knuffelen. ❤


De kaars en ik

Het lied van mijn hart-kaars

Bianca van Bibi Books had leuk nieuws voor me, want ze had de speciale Het lied van mijn hart-kaars voor me meegenomen! Ik had de kaars natuurlijk al wel gezien op foto’s, maar zelf had ik nog geen exemplaar. Het moment dat ik boek en kaars eindelijk kon verenigen was bijzonder. En ik ben echt verliefd op de kaars. Hij ruikt zo lekker en hij staat zo mooi bij het boek! Ik vond het ook erg leuk om te horen dat de kaars ook erg goed loopt in haar webshop. Helaas zijn ze op dit moment uitverkocht, maar als je snel bent, kun je wellicht nog net een andere gave bookish kaars scoren voordat haar zomersluiting begint.


Workshop Diversiteit

Als Marijke F. Jansen geef ik workshops over diversiteit in young adultboeken. Deze workshop ontstond toen vorig jaar een kort verhaal van mij verscheen in de bundel Brave New Love, waarin diversiteit en jezelf durven zijn een belangrijke rol spelen. De workshop van vandaag vond ik extra bijzonder, omdat de deelnemers heel diep ingingen op de vragen die ik ze tijdens de workshop stelde en er ontstonden prachtige discussies over het onderwerp. Ik vond het mooi om ideeën en meningen van anderen te horen over het onderwerp en er was ook ruimte voor mijn mening hierover. Er was een grote mate van respect aanwezig in de discussie, waardoor thema’s besproken konden worden die online zo snel uit kunnen lopen tot verhitte discussies. Ik heb er ontzettend van genoten om de workshop te geven, maar vooral ook van het nagesprek dat bijna net zo lang duurde. Bedankt, dames!


En toen was de dag alweer voorbij! Ik heb genoten van de fijne gesprekken, de mooie omgeving, het weerzien met zoveel bekenden en natuurlijk de mooie kaars bij het boek van Lizzie en mij. Bedankt daarvoor, Bibi Books! Op naar het volgende event!

Een gedachte over “Het Young Adult Event Almere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s