Check, check, dubbel check

Lily aan het werkNog een maandje en dan kunnen jullie hem lezen, maar voor het zover is, komt er nog wel wat werk bij kijken! Lees hieronder verder hoe het op dit moment met Het lied van mijn hart gaat!

Klopt het wel?

Als je met z’n tweeën een boek schrijft blijft het altijd spannend of je alles wel met elkaar laat kloppen. Noemen we wel dezelfde leerling die stout geweest is? Komt het wel terug dat iemand zich bezeerd heeft en nu op krukken moet lopen? De afgelopen dagen ben ik nog een keer kritisch door het hele manuscript gegaan en heb kleine nuances aangebracht als Lizzie en ik verschillende dingen hadden opgeschreven. Eén keer heb ik zelfs een flink deel van een hoofdstuk geschrapt omdat dit in beide perspectieven terugkwam en het in Livs perspectief weinig toevoegde voor het geheel. Weg ermee dus!

Lily aan het werk achter de computer


Schrijfwijzes

Ook ontdekten we dat sommige woorden op verschillende manieren geschreven waren. De naam van hoofdpersoon Kim bijvoorbeeld. Die kwam voor als Kim Ji Ho, Kim Ji-ho en Kim Ji ho. Dat kan natuurlijk niet. Met F5 zoeken en vervangen heb ik alles veranderd naar Kim Ji Ho.

Lekker kopje thee erbij


Herschrijven

Ook waren er wat passages waarover ik nog niet helemaal tevreden was. Dialogen die minder bij de karakters passen, bijvoorbeeld. Of dingen die voor mijn gevoel nog ontbraken of die nog een los eindje vormden. Die heb ik nu ook aangepast. Toen ik eindelijk klaar was, was het al super laat!


Maar met resultaat! Het manuscript ligt nu bij Lizzie voor een eindcheck en gaat daarna naar de uitgever en de redacteur, zodat we volgende maand een boek kunnen presenteren waar we trots op zijn en waar jullie hopelijk erg van zullen genieten!

Liefs, Lily

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s